Huiswerkbegeleiding Oost NL
Kinderen Jeugd

Huiswerkbegeleiding Oost NL

22 januari 2020
17:00 - 18:30

Breng je huiswerk en studie op orde!

Loopt je kind wat achter op school? Vindt je kind bepaalde vakken lastig? Ziet je kind op tegen het huiswerk of stelt hij/zij het huiswerk steeds uit? Een extra steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Uit de praktijk blijkt dat huiswerkbegeleiding tot betere resultaten kan leiden.

Onderwijbegeleiding Oost Nederland biedt huiswerkbegeleiding/bijles voor het basis en voortgezet onderwijs. Op een rustige werkplek wordt in kleine groepjes van vijf tot zeven leerlingen, iedere scholier op zijn eigen niveau, persoonlijk verder geholpen. Leerlingen krijgen hun huiswerk en studie weer op orde door:

Huiswerkbegeleiding: in een rustige en stimulerende omgeving helpen bij het maken van huiswerk.

Bijles: extra hulp door een persoonlijke en heldere uitleg.

Mentorschap: leerlingen helpen met alledaagse problemen waar ze tegenaan lopen en die belemmerend werken voor hun functioneren op school. Zij worden hierin begeleid en er wordt samen naar een oplossing gezocht.

Sociale ontmoetingsactiviteiten: activiteiten zoals sport en het leren omgaan met geld dragen ertoe bij dat de leerlingen zich op een positieve manier verder ontplooien.

Doordat alles in één pakket wordt aangeboden krijgen leerlingen de kans hun schoolresultaten en vaardigheden zoals planning en informatieverwerking te verbeteren.

De sfeer in de huiswerkklas is prettig en er wordt geconcentreerd gewerkt. Iedereen is op zijn eigen niveau met zijn of haar werk bezig. Problemen in de leerstof worden helder uitgelegd. Er wordt structuur en hulp bij het plannen van het huiswerk geboden. De motivatie neemt toe en de leerling komt weer verder.

Reacties van leerlingen over de huiswerkklas:

Groep 4: Ik vind het gezellig en leuk, je leert de stof beter te begrijpen.

VMBO 1: Ik had een vmbo advies en nu zijn mijn resultaten zo verbeterd dat ik naar de havo kan!

VMBO/HAVO 1: Leuk, de organisatie en uitleg is heel goed, mijn cijfers zijn veel beter dan eerst.

VWO 3: Ik had vier onvoldoendes, ik dreigde te blijven zitten. Doordat ik in de huiswerkklas goed en geconcentreerd kan werken nu heb ik er nog maar twee en die werk ik weg en ga over.

Interesse?

Kom dan een keer langs voor meer informatie in Stroinkshuis. Elke maandag van 16:00 tot 19:00 uur kun je vrijblijvend langskomen. Als er nog plaats is kan er direct gratis een keer worden meegedaan om te kijken of het bevalt.


Praktische informatie

Je kunt contact opnemen met Onderwijsbegeleiding Oost Nederland via info@onderwijsbegeleiding.net of bellen met 06-58822688. Voor meer informatie kijk op www.onderwijsbegeleiding.net.

Activiteit aangeboden door

Huiswerkbegeleiding Oost NL

Meer activiteiten

Lachende vrouw stroinkshuis