Workshop creatief schrijven
Volwassenen

Workshop creatief schrijven

24 sep. 2019

Workshop creatief schrijven

 

Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief Schrijven, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton.


Over de workshop Creatief schrijven

In deze drie uur durende workshop behandelt de docent de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren.  

Deze workshop is al 1 keer gegeven, tijdens de Week van de Amateurkunst. Wegens succes wordt hij nogmaals aangeboden.


Over Job Creyghton

Job Creyghton was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek, maar richt zich inmiddels weer helemaal op het schrijven van een nieuwe roman. Speciaal voor de WAK maakt hij een uitzondering: amateurschrijvers krachtiger leren schrijven, daar maakt hij graag tijd voor vrij. Job is de auteur van hét handboek voor creatief schrijven, Effectief en Creatief Schrijven. In zijn speciaal voor de WAK ontwikkelde workshop Creatief Schrijven voor amateurschrijvers besteed hij speciale aandacht aan taal en taalvariatie.


Specificaties van de workshop

De workshop vindt plaats op 15 oktober van 19.00 – 22.00 uur in Stroinkshuis, en is gratis.

Wil je meedoen? Kijk dan op www.wakenschede.nl/event/workshop-creatief-schrijven/ en meld je uiterlijk 8 oktober aan.

Artikel geplaatst door

Stroinkshuis

Meer nieuws

Lachende vrouw stroinkshuis