Het  levensverhaal vertellen en beschrijven in Stroinkshuis
Volwassenen Ouderen

Het levensverhaal vertellen en beschrijven in Stroinkshuis

7 jan. 2020

Het levensverhaal vertellen en beschrijven in Stroinkshuis

Stichting Het Levensverhaal En Suite wil het levensverhaal voor ouderen in al zijn facetten faciliteren en ondersteunen. In de praktijk komt het erop neer dat er aandacht geschonken wordt aan ideeën over, en structurering van de verhalen. In acht bijeenkomsten wisselen de deelnemers ervaringen uit rondom hun verhalen en het schrijfproces onder deskundige begeleiding van kunstenares Stans Bakker.

In deze bijeenkomsten wordt een basis gelegd, waarmee iedereen zelfstandig zijn eigen verhaal vormgeeft, bovendien houdt de groep ook na de cursus contact met elkaar door nog een keer of drie om de twee maanden bijeen te komen. De meerwaarde van het schrijven samen met anderen is onder meer gelegen in het feit dat je naar bijeenkomsten toe kunt werken, daar feedback ontvangen en geven kunt, en betekenis geeft aan de mooie momenten van het leven, die je samen kunt herbeleven. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, de bijeenkomsten zijn gezellig, zingevend en in zekere zin uitdagend om woorden te geven aan uiteenlopende ervaringen, in de loop van jaren opgedaan.

Doel is het ontstaan van een, voor elke deelnemer, uniek eigen verhaal, dat in computerbestand of boek gerealiseerd kan worden. Als het ware houd je uiteindelijk je eigen levensboek in handen, geïllustreerd met beeldmateriaal.

Onze voorkeur gaat uit naar het werken in groepen van ongeveer vier personen, omdat in de beslotenheid van een groep ieders eigen inbreng het best tot zijn recht kan komen.

Dinsdagsmiddags van 14.00 tot 16.00

Data: 3, 10, 17 en 24 maart, 7 en 21 april, 12 en 28 mei

Kosten € 40,-

Verdere informatie vindt u bij de Stichting Het Levensverhaal En Suite

Opgave voor 6 februari 2020,  


Stichting Het Levensverhaal En Suite

Email stans@stichtingensuite.nl

Telefoon 06- 11 84 86 06 of 053- 461 53 84

www.hetlevensverhaalensuite.nl

Artikel geplaatst door

Stroinkshuis

Meer nieuws

Lachende vrouw stroinkshuis