IBD café voor mensen met chronische darmaandoeningen
Jeugd Volwassenen Ouderen

IBD café voor mensen met chronische darmaandoeningen

2 mrt. 2020

IBD*-café’ voor mensen met chronische darmaandoeningen

Op maandag 23 maart 2020 organiseert het regioteam Overijssel van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) een IBD-café (inloopavond) in Enschede. Mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa en hun gezinsleden kunnen tijdens deze avond ervaringen delen. Iedereen is welkom; of zij nu al langer de diagnose hebben of nog maar kort weten een darmaandoening te hebben. Ook ouders van kinderen met deze ziektes zijn van harte welkom.  

Crohn en colitis ulcerosa

Wereldwijd lijden 5 miljoen mensen aan chronische darmziektes zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, ook wel Inflammatory Bowel Diseases (IBD) genoemd. In Nederland lijdt 1 op de 200 mensen aan een van deze onzichtbare aandoeningen. Jaarlijks krijgen meer dan 300 jonge kinderen in Nederland colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Dat aantal stijgt verontrustend snel.

 

De vereniging

De Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een vereniging van en voor mensen met chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Sinds 1979 zet de CCUVN zich in voor meer bekendheid over de ziektes en om de belangen van mensen met IBD te behartigen. Daarnaast geeft de CCUVN veel informatie, laat mensen ervaringen delen en werkt samen met artsenverenigingen en andere organisaties. Ook zit de CCUVN regelmatig bij zorgverzekeraars, VWS en andere partijen aan tafel, bijvoorbeeld om te praten over medicijnvergoedingen. 

Dit alles met het doel om mensen met IBD te leren omgaan met hun ziekte en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Meer informatie: www.crohn-colitis.nl

 

Het IBD-café

De inloopavond wordt georganiseerd in het Stroinkshuis aan Het Stroink in Enschede. Mensen kunnen tussen 19.30 uur een 21.30 uur binnenlopen. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/2020enschede

 

*IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, de Engelse verzamelnaam voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. 

Artikel geplaatst door

Stroinkshuis

Meer nieuws

Lachende vrouw stroinkshuis